Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Cea mai gravă epidemie de holeră din ultimele decenii a ucis 750 de persoane în Malawi

Cea mai gravă epidemie de holeră care a afectat Malawi în ultimele două decenii a făcut 750 de victime, a declarat un ministru al guvernului, în timp ce șeful Organizației Mondiale a Sănătății a descris țara din sud-estul Africii ca fiind una dintre cele mai afectate, în contextul în care epidemiile globale în curs de desfășurare sunt „mai răspândite și mai mortale decât în mod normal”.

Ministrul Sănătății din Malawi, Khumbize Kandodo Chiponda, a ordonat joi închiderea multor întreprinderi care nu dispun de apă potabilă, toalete și instalații igienice de eliminare a deșeurilor și a anunțat restricții privind vânzarea de alimente pre-gătite.

„Continuăm să înregistrăm o creștere a numărului de cazuri în întreaga țară, în ciuda semnelor de reducere a transmiterii și a deceselor în câteva zone”, a declarat Chiponda într-un comunicat și a îndemnat la respectarea măsurilor de igienă și de salubritate.

Miercuri, Chiponda a declarat că 17 persoane au murit din cauza a 589 de cazuri noi de boală transmisă prin apă „în ultimele 24 de ore”. Ea a precizat că țara a înregistrat 22.759 de cazuri de la debutul epidemiei în luna martie a anului trecut.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button