Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Cel puțin 10 oameni au murit într-o biserică din Congo, în urma unui atac cu bombă

Un presupus atac extremist la o biserică din estul Congo a ucis cel puțin 10 persoane și a rănit mai mult de trei duzini, potrivit armatei țării.

Un grup legat de extremiștii islamici a fost suspectat a fi responsabil pentru o bombă care a explodat în biserica penticostală din orașul Kasindi din provincia Kivu de Nord, a declarat telefonic purtătorul de cuvânt al armatei, Anthony Mwalushayi, pentru The Associated Press.

Un cetățean kenyan găsit la locul faptei a fost reținut, a precizat Mwalushayi. Guvernul congolez a îndemnat oamenii să evite mulțimile și să fie vigilenți în timp ce desfășoară o anchetă, a transmis pe Twitter ministrul comunicațiilor.

Supraviețuitorii și martorii au declarat că explozia a secționat membrele unor persoane de corpurile lor. Gruparea rebelă și-a extins zona de operațiuni la Goma și în provincia vecină Ituri.

Problema complexă a milițiilor din Congo a produs de mult timp atacuri motivate din punct de vedere etnic și alianțe fluide între mai multe miliții cu interese diferite, a declarat Trupti Agrawal, analist senior pentru Africa de Est la Economist Intelligence Unit, un departament de cercetare al Economist Group, o companie globală de media și servicii de informare.

„Atacul asupra bisericii va contribui la continuarea narațiunii că (conflictul din estul (Congo) a luat o turnură religioasă”, a declarat Agrawal. „Este probabil să adâncească sentimentul anti-islam în țara majoritar creștină, în special în provinciile estice, unde rebelii islamiști sunt cei mai activi”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button