EXTERNE

Cea mai bătrână persoană din lume, o călugăriță franceză, a murit la 118 ani

O călugăriță franceză despre care se credea că este cea mai bătrână persoană din lume a murit cu câteva săptămâni înainte de a împlini 119 ani, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al azilului de bătrâni din sudul Franței.

Lucile Randon, cunoscută sub numele de sora André, s-a născut în orașul Ales, în sudul Franței, la 11 februarie 1904. Ea a fost, de asemenea, una dintre cele mai vârstnice supraviețuitoare din lume ale COVID-19.

Purtătorul de cuvânt David Tavella a declarat că aceasta a murit marți, la ora 2 dimineața, la azilul de bătrâni Sainte-Catherine-Laboure din orașul Toulon.

Grupul de cercetare în gerontologie, care validează detaliile persoanelor despre care se crede că au 110 ani sau mai mult, a enumerat-o ca fiind cea mai bătrână persoană cunoscută din lume, după moartea japonezei Kane Tanaka, în vârstă de 119 ani, anul trecut.

Sora André a fost testată pozitiv pentru coronavirus în ianuarie 2021, cu puțin timp înainte de a împlini 117 ani, dar a avut atât de puține simptome încât nici măcar nu și-a dat seama că a fost infectată. Supraviețuirea ei a ținut prima pagină a ziarelor atât în Franța, cât și în afara ei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button