Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Italia plănuiește noi restricții privind fumatul, inclusiv țigările electronice

Ministrul italian al sănătății, Orazio Schilacci, a anunțat noi măsuri împotriva produselor tradiționale de tutun și a celor mai recente produse de substituție.

Potrivit Euractiv, el a spus acest lucru într-un discurs în fața unei comisii parlamentare

Măsurile sunt propuse pentru a încuraja oamenii să renunțe la fumat și pentru a preveni acest obicei. Guvernul își propune să se îndrepte către obiectivul stabilit în Planul european de control al cancerului și să se îndrepte către o „generație fără tutun”.

Aceasta implică, printre altele, garantarea dreptului cetățenilor de a nu fi expuși la fumul de tutun. Prin urmare, există planuri de interzicere a fumatului în aer liber în prezența minorilor și a femeilor însărcinate, iar camerele de fumat din interior vor fi interzise cu totul. Acest lucru se va aplica și țigărilor electronice.

Se propune, de asemenea, extinderea interdicției privind publicitatea pentru tutun, care este deja în vigoare pentru țigările tradiționale, la noile produse care conțin nicotină.

Ministrul a declarat că fumatul rămâne un factor care poate fi prevenit în cazul deceselor premature.

În Italia, puțin sub un sfert din populație fumează. Cu toate acestea, numărul celor care trec la vapori a crescut din 2019, aproximativ 36% dintre aceștia fiind convinși că este mai sigur decât tutunul tradițional.

Fumatul în spațiile publice închise a fost interzis în Italia în urmă cu 20 de ani; legea a intrat în vigoare în 2005.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button