Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Minciuna cancelarului Austriei s-a confirmat. Nu România este poarta de intrare a migranților, ci Croația și Albania

Deși a acuzat fără jenă că România este poarta de intrare a emigranților în Europa, datele oficiale arată că Balcanii de Vest reprezintă principala rută a celor care caută o viață mai bună pe Bătrânul Continent. Din această zonă fac parte Albania și fosta Iugoslavie, adică și Croația, țara care ne-a luat-o în față la Schengen și euro, notează Puterea.ro.

România nu a fost considerată de către Austria drept o țară sigură pentru a face parte din spațiul Schengen. Doar că datele oficiale arată că România nu e o rută frecventată de cei care vor să ajungă în Vestul Europei. Date furnizate nu de România, ci chiar de agenţia europeană de supraveghere a frontierelor, contrazic flagrant teoria susținută de austrieci.

Numărul intrărilor ilegale în Uniunea Europeană a crescut în 2022 cu 64% comparativ cu anul precedent, ajungând la cel mai ridicat nivel de după 2016, a anunţat vineri agenţia europeană de supraveghere a frontierelor, Frontex, potrivit AFP, informează Agerpres.

Conform agenţiei, în 2022 au fost înregistrate 330.000 de intrări ilegale, dintre care 45% pe ruta Balcanilor de Vest.

Numărul cetăţenilor sirieni vizaţi s-a dublat, ajungând la 94.000.

„Este al doilea an consecutiv cu o creştere puternică a numărului de intrări ilegale”, a precizat Frontex într-un comunicat, adăugând că sirienii, afganii şi tunisienii reprezintă împreună 47% dintre intrările ilegale din 2022.

Pe ruta Balcanilor de Vest, au fost înregistrate 145.600 persoane, o creştere cu 136% faţă de anul precedent.

Pe ruta Mediteranei Centrale, a doua cea mai folosită, numărul traversărilor a depăşit 100.000, adică o creştere de peste 50%.

Circa 10% dintre intrările ilegale au fost efectuate de femei, iar circa 9%, de minori.

Separat, aproape 13 milioane de refugiaţi ucraineni au intrat în UE, prin graniţele terestre, din Ucraina şi Republica Moldova începând cu 24 februarie, când a izbucnit războiul, şi până la finalul anului trecut. Acest număr nu a fost inclus în statistica Frontex privind intrările ilegale în UE.

În aceeaşi perioadă, zece milioane de cetăţeni ucraineni ar fi ieşit din UE prin aceleaşi secţiuni de frontieră.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button