Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Rusia a devenit dușmanul întregii omeniri – discursul președintelui Zelenski – 328 zile de război

Lumea aude Ucraina la Davos și știe ce a făcut Rusia la Dnipro, știe ce fac teroriștii la Kherson, la Harkov, în Donbasul ucrainean și în alte teritorii în care Rusia a adus moartea.

El a reamintit că operațiunea de salvare din Dnipro s-a încheiat. 79 de persoane au fost rănite sau rănite în urma atacului rusesc. Lista morților include 45 de ucraineni și ucraineni, printre care șase copii, inclusiv un băiețel de 11 luni. Președintele a avut o întâlnire, printre alții, cu procurorul general și cu ministrul de interne al Ucrainei pentru a-i identifica pe cei responsabili de lovitura de la Dnipro.

„Copiii mici și civilii sunt dușmani pentru Rusia. Evident, acest lucru se poate întâmpla doar pentru că Rusia s-a transformat într-un inamic al întregii omeniri”, a spus Zelensky.

Șeful statului a spus că a primit o veste foarte importantă de la premierul olandez Mark Rutte, potrivit căreia Ucraina va primi încă o baterie Patriot.

„Așadar, avem deja trei baterii garantate. Dar acesta este doar începutul. Lucrăm la noi soluții pentru a ne consolida apărarea aeriană”, a spus el.

Președintele a discutat, de asemenea, despre cooperarea în domeniul apărării cu președintele federal german Steinmeier. Pregătirile pentru o nouă reuniune în formatul Ramstein, precum și pentru noi pași diplomatici importanți sunt în curs de desfășurare în mod activ.

A început forumul anual de la Davos (Elveția), în mod tradițional o puternică platformă politică și economică globală.

„Facem lobby pentru creșterea presiunii globale asupra statului terorist. Sunt convins că, până la sfârșitul acestei săptămâni, vor exista mai mulți susținători globali activi și mai influenți ai unui tribunal pentru agresiunea rusă și ai unui mecanism special pentru a compensa războiul în detrimentul activelor rusești. Foarte important: Prima Doamnă a Ucrainei a prezentat astăzi la Davos toate elementele formulei noastre de pace, inclusiv punctul principal privind justiția – care implică responsabilitatea deplină a teroriștilor ruși pentru tot ceea ce au făcut. Iar sprijinul lumii pentru inițiativa noastră diplomatică este foarte palpabil”, a declarat Zelenskyy.

Șeful statului a dat asigurări că se face totul pentru ca acest sprijin să fie cu adevărat global și pentru a se asigura că toți actorii internaționali influenți iau măsuri pentru a pune capăt agresiunii rusești și pentru a restabili securitatea.

„În fiecare zi apar mai multe informații concrete și pași legali din partea statului nostru. Și totul se va încheia cu condamnări pentru toți acești ucigași ruși”, a spus Zelensky.

Potrivit acestuia, forțele de ordine ucrainene și partenerii, serviciile de informații și serviciile speciale strâng materialele necesare pentru procesele împotriva rașilor. Voluntari, personalități publice și jurnaliști contribuie la investigații.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button