Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Facebook și Instagram ar putea amâna interdicția privind fotografiile topless

Meta ar putea să-și revizuiască regulile pentru a interzice fotografiile nud pe Facebook și Instagram.

Într-o decizie datată 17 ianuarie, consiliul de supraveghere care consiliază Meta a recomandat ca aceasta să își schimbe standardele pentru reprezentarea imaginilor nud și a activităților sexuale pentru adulți, relatează The Guardian.

Modificările sunt propuse pentru a se asigura că societatea se ghidează după criterii clare care respectă standardele internaționale privind drepturile omului.

Decizia a fost luată după ce Facebook a cenzurat 2 postări de pe contul unui cuplu american transsexual și non-binar.

În fotografii, Pora pozează topless, dar cu sfârcurile acoperite. Fotografiile au fost publicate în sprijinul persoanelor transgender pentru a strânge fonduri pentru operații chirurgicale.

Facebook a primit plângeri de la utilizatori în legătură cu fotografia respectivă, apoi a revizuit-o și a eliminat-o printr-un sistem de inteligență artificială. După ce cuplul a făcut apel la decizie, Meta i-a repus în drepturi.

Comisia a constatat că „politicile de social media se bazează pe o viziune binară asupra genului și a diferențelor dintre corpul masculin și cel feminin”, ceea ce face ca regulile împotriva expunerii sfârcurilor să fie „neclare” atunci când este vorba de utilizatorii intersexuali, non-binari și transsexuali.

Ea a recomandat ca Meta „să definească criterii clare, obiective și care să respecte drepturile omului” pentru moderarea nudității „astfel încât toate persoanele să fie tratate în conformitate cu standardele internaționale privind drepturile omului”.

„Ne evoluăm în mod constant politicile pentru a face platformele noastre mai sigure pentru toată lumea”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Meta.

El a menționat că pot face mai mult pentru a sprijini comunitatea LGBT, ceea ce înseamnă să colaboreze cu experți și organizații care să le protejeze interesele în ceea ce privește o serie de probleme și îmbunătățiri.

Meta a remarcat că un cuplu care strânge fonduri pentru o operație la sân nu este același lucru cu o persoană care oferă sex online, dar inteligența artificială a companiei nu a văzut inițial diferența în postare.

Meta are la dispoziție 60 de zile pentru a răspunde public la recomandările consiliului de supraveghere.

În timp ce avocații companiei pot susține recomandarea, rămân întrebări cu privire la modul în care va funcționa sistemul automat de moderare a conținutului Meta.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button