Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Biserica Angliei refuză să susțină căsătoria între persoane de același sex

Biserica Angliei a declarat miercuri că va permite pentru prima dată binecuvântarea căsătoriilor civile între persoane de același sex, dar cuplurile de același sex nu vor putea încă să se căsătorească în bisericile sale.

Decizia a fost luată în urma a cinci ani de dezbateri și consultări privind poziția bisericii cu privire la sexualitate. Se așteaptă ca aceasta să fie prezentată într-un raport către adunarea națională a bisericii, Sinodul General, care se va reuni la Londra luna viitoare.

Conform propunerilor, poziția Bisericii Angliei conform căreia sacramentul căsătoriei este limitat la uniunile dintre un bărbat și o femeie nu se va schimba.

Cu toate acestea, cuplurile de același sex ar putea avea o slujbă religioasă cu rugăciuni de dedicare, de mulțumire sau pentru binecuvântarea lui Dumnezeu după ce au o nuntă civilă sau înregistrează un parteneriat civil.

Căsătoria între persoane de același sex este legală în Anglia și Țara Galilor din 2013, dar biserica nu și-a schimbat învățătura atunci când s-a schimbat legea.

Arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a recunoscut că propunerile „vor părea să meargă prea departe pentru unii și nici pe departe suficient pentru alții”.

„Acest răspuns reflectă diversitatea opiniilor din cadrul Bisericii Anglicane cu privire la chestiuni legate de sexualitate, relații și căsătorie. Mă bucur de această diversitate și salut acest mod de a o reflecta în viața bisericii noastre”, a declarat Welby.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button