Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Reduce ridurile, îmbunătățește sănătatea inimii și reduce riscul de cancer: care sunt beneficiile salatei cu creson

Salata creson se găsește pe rafturile oricărui supermarket pe tot parcursul anului. De obicei, îl preferăm spanacului sau rucola, dar, potrivit nutriționiștilor, acest lucru nu este întotdeauna justificat.

Salata de creson este adesea neglijată nemeritat. Și pe nedrept, aceste frunze verzi au un gust plăcut și pot fi adăugate la salate, supe și sandvișuri. Mai mult, potrivit Womans World, cresonul de apă poate ajuta la reducerea ridurilor, la scăderea riscului de cancer și la menținerea sănătății inimii.

La fel ca aproape toate verdețurile, cresonul este foarte sărac în calorii. Are un gust picant, asemănător cu cel al rucola, care se potrivește bine cu legumele și este un adaos excelent, de exemplu, la pâinea prăjită cu ouă.

Creson de apă pentru sănătatea inimii
Să mănânci mai mult creson poate face minuni pentru sănătatea inimii tale. Un studiu publicat în Journal of the American Heart Association a constatat că un consum regulat de legume crucifere previne formarea plăcii arteriale datorită substanțelor fitochimice bioactive.

Salată de creson pentru prevenirea cancerului
Crețușca reduce riscul de cancer, susține un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition. Cercetătorii au descoperit că nivelurile crescute de carotenoizi, inclusiv luteina și beta-carotenul, după consumul de creson protejează celulele împotriva deteriorării ADN-ului limfocitelor. Aceștia au ajuns la concluzia că un consum frecvent al acestei legume verzi poate reduce în timp probabilitatea de a dezvolta cancer.

Creson de apă pentru frumusețea pielii
Pielea ta va primi un impuls de energie dacă mănânci creson. Un studiu a constatat că 10 din 11 femei (cu vârste cuprinse între 23 și 58 de ani) au observat o îmbunătățire a aspectului pielii lor după patru săptămâni în care au adăugat 80 de grame de creson în dieta zilnică. Autorii studiului remarcă nivelul ridicat de vitamine C și E din legume, care sunt esențiale pentru producerea colagenului, care face ca pielea să fie suplă și netedă. O porție de salată zilnic poate preveni apariția ridurilor.

O piele strălucitoare, o inimă sănătoasă și un risc redus de cancer sunt, fără îndoială, motive întemeiate pentru a adăuga creson în coșul de cumpărături data viitoare când mergeți la supermarket.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button