Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Pierderile șocante din războiul Ucrainei: 180,000 morți și răniți în armata rusă și 100,000 în armata ucraineană

Războiul care devastează Ucraina de aproape un an s-a soldat cu aproape 180.000 de morţi sau răniţi în armata rusă şi cu 100.000 în rândul armatei ucrainene – plus 30.000 de civili ucişi – potrivit unor estimări prezentate de către şeful Statului Major norvegian, generalul Eirik Kristoffersen, care consideră că, în pofida acestor pierderi, ”Rusia este în măsură să continue destul de mult timp”, relatează AFP.

”Pierderile ruseşti încep să se apropie de aproximativ 180.000 de militari morţi şi răniţi”, a anunţat duminică şeful Statului Major norvegian Eirik Kristoffersen, într-un interviu la postul TV2 – fără să precizeze originea acestor date.

Norvegia, o ţară vecină cu Rusia, este un stat membru NATO de la înfiinţarea Organizaţiei, în 1949.

”Pierderile ucrainene sunt probabil de peste 100.000 de morţi şi răniţi. În plus, în Ucraina au fost ucişi aproximativ 30.000 de civili în acest război îngrozitor”, a anunţat generalul norvegian.

Rusia şi Ucraina nu prezintă bilanţuri fiabile ale pierderilor lor.

În noiembrie, şeful armatei americane Mark Milley, anunţa că armata rusă a suferit pierderi de peste 100.000 de moţi sau răniţi, iar armata ucraineană ”probabil” la fel.

Aceste date nu pot fi verificate din surse independente.

În pofida acestor pierderi grele, ”Rusia este în măsură să continue destul de mult timp”, a declarat şeful Statului Major norvegian, evocând capacităţi de mobilizare şi de producţie de armament ale Moscovei.

”Ceea ce îngrijorează cel mai mult este dacă Ucraina va fi capabilă să menţină Forţele Aeriene ruse în afara războiului”, care au fost ţinute până în prezent în afara conflictului ”de către apărarea antiaeriană ucraineană”.

Majoritatea atacurilor ruseşti din ultimele luni au fost efectuate cu rachete cu rază lungă de acţiune.

Generalul norvegian îndeamnă la livrarea rapidă a unor tancuri de luptă Ucrainei – un dosar frânat până în prezent în principal de către Germania.

”Dacă vor trebui să treacă la ofensivă în timpul iernii, au nevoie (de tancuri de luptă) rapid, a subliniat la TV2 Eirik Kristoffersen.

În pofida unor apeluri urgente ale Ucrainei şi mai multor ţări europene, Germania a refuzat vineri să furnizeze Kievului tancuri de tip Leopard.

Aceste tancuri sunt prezente în mai multe alte ţări europene, inclusiv în Norvegia, însă livrarea lor Ucrainei este necesar, în mod teoretic, să fie aprobată de către Germaia.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button