Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Erdogan către Suedia: Nu vă așteptați la sprijinul Turciei pentru candidatura la NATO după protestul de la Stockholm

Suedia nu ar trebui să se aștepte la sprijinul Turciei pentru aderarea sa la NATO, după un protest în apropierea ambasadei turce din Stockholm în weekend, care a inclus arderea unui exemplar al Coranului, a declarat luni președintele Tayyip Erdogan.

Protestele de sâmbătă de la Stockholm împotriva Turciei și a candidaturii Suediei de a adera la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au sporit tensiunile cu Turcia, de al cărei sprijin are nevoie Suedia pentru a obține intrarea în alianța militară.

„Cei care permit astfel de blasfemii în fața ambasadei noastre nu se mai pot aștepta la sprijinul nostru pentru aderarea lor la NATO”, a declarat Erdogan într-un discurs după o ședință de guvern.

„Dacă îi iubiți atât de mult pe membrii organizațiilor teroriste și pe dușmanii islamului și îi protejați, atunci vă sfătuim să le solicitați sprijinul pentru securitatea țărilor voastre”, a mai spus el.

Ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom, a refuzat să comenteze imediat remarcile lui Erdogan, declarând pentru Reuters, într-o declarație scrisă, că vrea să înțeleagă exact ce a fost spus.

„Dar Suedia va respecta acordul care există între Suedia, Finlanda și Turcia în ceea ce privește apartenența noastră la NATO”, a adăugat el.

Suedia și Finlanda au solicitat anul trecut să adere la NATO după invazia Rusiei în Ucraina, dar toate cele 30 de state membre trebuie să aprobe ofertele lor. Ankara a declarat anterior că Suedia, în special, trebuie mai întâi să adopte o poziție mai clară împotriva a ceea ce consideră a fi teroriști, în principal militanți kurzi și un grup pe care îl consideră vinovat de o tentativă de lovitură de stat în Turcia în 2016.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button