EXTERNE

O bandă care ținea refugiați ucraineni în sclavie prin muncă și izolare, demascată în Spania (FOTO)

Potrivit poliției, liderii organizației criminale „se bucurau de o viață bogată”.

În Spania, un grup infracțional a exploatat refugiați ucraineni în fabrici ilegale de tutun și i-a ținut izolați în condiții de supraaglomerare. Zeci de persoane au fost arestate și 3,5 milioane de pachete de țigări ilegale au fost confiscate, notează Guardia Civil.

Poliția spaniolă, în cooperare cu Europol, a pus capăt unei organizații criminale implicate în contrabanda cu produse din tutun. Poliția a reținut 27 de persoane și a confiscat 3,5 milioane de pachete de țigări fără acciză în valoare de 17,5 milioane de euro și 10.000 de kilograme de frunze de tutun în valoare de peste 20 de milioane de euro.

Fabricile ilegale foloseau cu precădere refugiați din Ucraina, care fugiseră de atacul pe scară largă al Rusiei asupra țării lor. Se specifică faptul că refugiații erau de obicei găzduiți în instalații ilegale de fabricare și ambalare a țigărilor.

„Lucrau ore întregi și se ascundeau pentru că unii dintre ei au intrat ilegal în țară. Locuiau în camere înguste din fabrici”, a raportat Garda Civilă spaniolă.

Ancheta susține că infractorii care au condus grupul dețineau trei instalații de producție ilegale. Aceștia operau în provinciile Sevilla, La Rioja și Valencia.

Ambalarea și depozitarea mărfurilor ilegale au avut loc în clădiri situate în jurul a opt orașe din Spania, în special. Madrid, Albacete, Cordoba și Malaga. Potrivit Guardia Civil, fabricile aveau echipamente de ultimă generație, care împreună erau evaluate la peste 3 milioane de euro.

Liderii organizației spălau sume mari de bani, despre care se spune că erau implicați în contrabanda cu tutun, ceea ce le permitea să ducă o viață luxoasă, locuind în proprietăți de lux în jurul Sevillei și Marbella.

Potrivit ONU, până la 8 milioane de refugiați au sosit în Europa de la începutul războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, dintre care peste 160.000 au fost înregistrați în Spania.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button