EXTERNE

Meta decide să îl deblocheze pe Trump pe Facebook și Instagram

Meta a decis să deblocheze conturile de Facebook și Instagram ale lui Trump, la doi ani după ce i s-a refuzat accesul la conturi pe fondul unui atac la Capitoliu.

Directorul general al companiei, Nick Clegg, a anunțat

„Am crezut întotdeauna că americanii ar trebui să poată auzi vocile oamenilor care pretind să conducă țara și nu vrem să le stăm în cale în acest fel”, a spus el.

Conturile urmează să fie deblocate în următoarele săptămâni

Se știe că rețeaua de socializare, alături de Twitter și altele, l-a blocat pe Trump la scurt timp după evenimentele din 6 ianuarie 2021, pe motiv că acesta încălca regulile și că ar putea să-și incite susținătorii să întreprindă un fel de acțiune prin intermediul platformei. Fostul președinte are 34 de milioane și 23 de milioane de urmăritori pe Facebook și, respectiv, Instagram.

În cazul în care va avea acces la conturi, acestea ar putea fi folosite din nou în timpul următoarei încercări a lui Trump de a lupta pentru președinție – acesta a folosit pe scară largă instrumentele de publicitate ale acestor conturi în campaniile anterioare.

Clegg a adăugat că Trump va fi supus tuturor noilor reguli, inclusiv în ceea ce privește reglementarea conturilor celebrităților în perioada de agitație. În funcție de gravitatea încălcărilor, se poate impune o restricție a contului între o lună și doi ani.

„Nu vrem ca, dacă începe să folosească din nou serviciile noastre, să facă din nou același lucru ca pe 6 ianuarie – să folosească serviciile noastre pentru a discredita alegerile din 2024, așa cum a încercat în 2020”, a declarat directorul de campanie.

În acest fel, a spus el, compania ar putea folosi instrumente tehnice suplimentare pentru postările „riscante” – cum ar fi cele care fac aluzie la QAnon – și ar putea limita acoperirea prin faptul că nu le blochează, nu afișează un buton de „share”, nu permite reclame.

Clegg spune că Meta nu a fost în contact cu reprezentanții lui Trump și nu știe dacă acesta intenționează să revină la tribună atunci când va avea ocazia.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button