Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Poliția a percheziționat locuința atacatorului de la biserica din Spania

Poliția a percheziționat joi locuința unui atacator cu macetă, la o zi după ce două atacuri gemene asupra unor biserici s-au soldat cu moartea unui om și rănirea gravă a unui preot.

Ministrul spaniol de interne, Fernando Grande-Marlaska, a declarat că poliția percheziționează locuința atacatorului, încă neidentificat, pentru a „determina natura, teroristă sau nu” a incidentului de miercuri seara. Grande-Marlaska a confirmat, de asemenea, că nu au fost implicați alți suspecți și că persoana reținută nu avea antecedente penale.

Între timp, Ministerul de Interne a precizat că suspectul era încă interogat și că se afla sub incidența unui ordin de expulzare din Spania încă din luna iunie a anului trecut. Ministrul își întrerupe o vizită la Stockholm pentru o reuniune a miniștrilor Uniunii Europene și se îndreaptă spre Algeciras.

Algeciras este un oraș portuar foarte cosmopolit și primul punct de sosire pentru multe ambarcațiuni din Africa de Nord, ceea ce îl plasează în centrul dezbaterilor spaniole privind migrația ilegală.

Ministerul de Interne a declarat anterior că bărbatul ucis în atac era un sacristan, o persoană care pregătește slujba, la Nuestra Señora de La Palma, în timp ce un preot a fost rănit mai devreme la o altă biserică. Primăria din Algeciras a declarat că sacristanul se numea Diego Valencia și l-a identificat pe preotul rănit ca fiind Antonio Rodríguez. Rodríguez rămâne în stare gravă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button