Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Palestinienii anunță că trupele israeliene au ucis 9 persoane într-un raid în Cisiordania

Forțele israeliene au ucis cel puțin nouă palestinieni, inclusiv o femeie de 60 de ani, și au rănit mai mulți alții în timpul unui raid efectuat joi într-o zonă fierbinte din Cisiordania ocupată, au anunțat oficiali palestinieni din domeniul sănătății, în cea mai sângeroasă zi din ultimii ani în teritoriu.

Violențele au avut loc în timpul a ceea ce oficialii palestinieni din domeniul sănătății au descris ca fiind o operațiune feroce, desfășurată pe timp de zi, în tabăra de refugiați din Jenin, un bastion militant din Cisiordania care a fost în centrul a aproape un an de raiduri israeliene de arestare. Conflictul a luat amploare în această lună, cu 29 de palestinieni uciși de la începutul anului. Nu a fost imediat clar câți dintre cei uciși joi erau afiliați la grupuri armate.

Luptele au loc la câteva săptămâni după ce noul guvern israelian, cel mai de dreapta de până acum, s-a angajat să adopte o linie dură împotriva palestinienilor și să intensifice construcția de colonii pe terenurile pe care palestinienii le caută pentru statul lor sperat. De asemenea, are loc cu câteva zile înainte ca secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, să sosească în regiune și să facă presiuni pentru măsuri care ar putea îmbunătăți viața de zi cu zi a palestinienilor.

Armata israeliană a declarat că a desfășurat această operațiune rară pe timp de zi din cauza informațiilor pe care le-a primit, conform cărora o grupare militantă legată de Jihadul Islamic Palestinian, care are un punct de sprijin important în tabără, era gata să efectueze atacuri iminente împotriva israelienilor. A izbucnit un schimb de focuri, în timpul căruia armata a declarat că i-a vizat pe militanți. Cel puțin unul dintre morți a fost identificat de palestinieni ca fiind un militant.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button