Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Cancelarul Olaf Scholz spune că Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei: ”Nu vom permite o asemenea escaladare”

Cancelarul Olaf Scholz a respins din nou cererile din Germania și din partea oficialilor ucraineni de avioane de luptă pentru a respinge invazia Rusiei, îndemnând națiunile occidentale să nu se alăture unui „război al ofertelor” pentru arme sofisticate.

Săptămâna trecută, Germania a anunțat că va livra tancurile sale de luptă Leopard 2 Ucrainei, după săptămâni de presiuni din partea aliaților din NATO și Uniunea Europeană.

„Faptul că abia am luat o decizie [privind trimiterea de tancuri] și deja următoarea dezbatere [avioanele de luptă] se aprinde în Germania – asta pare pur și simplu frivol și subminează încrederea oamenilor în deciziile guvernului”, a declarat Scholz într-un interviu acordat duminică ziarului german Tagesspiegel.

„Nu pot decât să vă sfătuiesc să nu intrați într-un război al licitațiilor pentru sisteme de armament”.

Ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Andriy Melnyk, a făcut presiuni asupra Germaniei pentru zeci dintre avioanele sale de luptă Tornado și a îndemnat comunitatea internațională să se alăture unei „coaliții de avioane de luptă” pentru țara sa.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a cerut din nou națiunilor occidentale să furnizeze țării sale mai multe sisteme de armament de înaltă performanță în discursul său zilnic de sâmbătă. Zelenskyy a menționat în mod special sistemul de rachete tactice al armatei (ATACMS).

„Nu poate exista niciun tabu în ceea ce privește furnizarea de arme pentru a ne proteja împotriva terorii rusești”, a declarat liderul ucrainean.

Săptămâna trecută, Rusia a condamnat livrarea de tancuri de luptă NATO către Ucraina, calificând-o drept o dovadă „directă și din ce în ce mai mare” a implicării Statelor Unite și a Europei în război.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button