Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Abuzuri sexuale, deportări: ocupanții ruși continuă genocidul împotriva copiilor ucraineni

O comisie independentă a ONU a documentat numeroase crime comise de armata rusă în Ucraina. Armata rusă încalcă drepturile omului și dreptul umanitar internațional. Comisia a confirmat, de asemenea, fapte de violență, inclusiv violență sexuală, împotriva copiilor.

Satul Cernobaivka din regiunea Kherson este ocupat de trupele rusești de nouă luni. Ivan, în vârstă de 14 ani, a locuit acolo în tot acest timp, s-a ascuns cu familia sa de bombardamente în subsol și a fost rănit. Ocupanții ruși au amenajat camere de tortură în sat, unde îi interogau și îi băteau pe localnici. Într-o zi, soldații armatei ruse i-au capturat pe Ivan și pe prietenul său.

„Țipam, încercam să ies, dar erau mulți soldați. Mi-au pus un sac pe cap. A fost oribil. Am fost bătut în cap, pe spate, pe picioare… Prietenul meu Valentin a fost și el bătut în cap. Am început să strig: „E inconștient! Apoi ne-au închis. Ne-am întors după aproximativ 30-40 de minute, iar Valik s-a trezit doar când au turnat apă peste el”, își amintește Ivan grozăvia torturii.

Acum, adolescentul, împreună cu alți copii din zonele de pe front, se află în reabilitare la Kamyanets-Podilsky. Povestea lui Ivan, din păcate, nu este unică.

„Am înregistrat mai multe infracțiuni împotriva copiilor, inclusiv o gamă largă de abuzuri sexuale. Am înregistrat încălcări ale drepturilor copiilor care se află în casele de copii neglijați. Există informații despre transferul de copii din Ucraina în Federația Rusă. Sunt încă acolo”, a declarat pentru Radio Liberty Yasminka Dzhumhur, membră a Comisiei internaționale independente de anchetă a ONU privind încălcările din Ucraina.

Au fost documentate mai multe cazuri de abuz sexual asupra copiilor de către armata rusă. Pentru fiecare dintre ei a fost deja deschisă o procedură penală, iar investigațiile sunt în curs de desfășurare. Activiștii pentru drepturile omului spun că există mult mai multe cazuri reale.

„Din păcate, nu știm câte episoade de violență sexuală împotriva copiilor noștri există, pentru că subiectul este foarte sensibil și dureros. Mai ales dacă vorbim de copii adolescenți, aceștia nu raportează ceea ce li s-a întâmplat. Copilul se poate dezvălui după o perioadă lungă de timp”, a comentat situația șefa adjunctă a departamentului analitic al Uniunii ucrainene pentru drepturile omului Helsinki, Aksana Filipishina.

Din cauza bombardamentelor armatei ruse, 459 de copii au fost uciși și alți 917 au fost răniți de când Rusia a început invazia pe scară largă a Ucrainei. Acestea sunt datele oficiale, nu există informații fiabile din teritoriile ocupate de armata rusă.

Potrivit avocaților, acțiunile armatei ruse în Ucraina au toate semnele unui genocid. Una dintre ele este deportarea ilegală. Potrivit comisarului prezidențial ucrainean pentru drepturile copilului, ocupanții ruși au luat aproximativ 14.000 de tineri ucraineni din teritoriile ocupate de armata rusă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button