Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Armele nucleare ca instrument în politica internațională: ce înseamnă amenințările lui Putin, explică un expert – VIDEO

Armele nucleare sunt un instrument atât de special în politica internațională, încât amenințarea cu utilizarea lor este mult mai avantajoasă decât utilizarea lor. Și, din păcate, rușii sunt încă foarte conștienți de acest lucru și se folosesc de el. Aleksandr Kraev, expert al Consiliului de politică externă „Prisma ucrainean”, a declarat acest lucru într-un interviu acordat postului local de televiziune.

„Dacă Putin era într-adevăr un fanatic, avea deja o mulțime de șanse, de oportunități de a folosi arme nucleare cu cea mai mare eficiență. Adică atunci când Occidentul avea îndoieli, când Occidentul se temea, când sprijinul pentru Ucraina nu era atât de puternic. Atunci, utilizarea armelor nucleare ar fi putut reduce cu adevărat acest sprijin, ar fi putut opri Occidentul”, a spus el.

Potrivit expertului, acum este clar că Occidentul va reacționa la acest lucru

„Acum nu mai este o opțiune ca Occidentul să lase pur și simplu un atac nuclear din partea Federației Ruse, sau chiar orice altă utilizare a armelor de distrugere în masă, fie ele chimice, bacteriologice, ionice sau orice altceva. De fapt, este evident că Putin blufează. Joacă bine la cacialma, trebuie să recunoașteți asta. Pentru că, așa cum spune doctrina clasică occidentală, „riscul de război nuclear se apropie de zero, dar nu este niciodată egal cu zero”. Într-un fel sau altul, nu putem exclude faptul că, la un moment dat, ar putea fi folosite arme nucleare. Nu va exista niciodată o situație în care să spunem: „Gata, nu mai există riscul unui atac nuclear. Și nu este neapărat o lovitură asupra Ucrainei. Și aceasta este cea mai importantă întrebare”, a spus Kraev.

El a subliniat că armele nucleare strategice ale Rusiei sunt în primul rând periculoase

„Da, se vorbește mult despre faptul că mai mult de 60-70% ar putea fi incapabili, da, se vorbește că Putin nu va risca, iar eu însumi cred că nu va risca. Dar, în același timp, o singură utilizare a armelor nucleare strategice oriunde în lume declanșează un scenariu apocaliptic. După aceea, nu se mai poate vorbi de negocieri, de o rezolvare normală a situației. Doar o victorie completă sau o înfrângere completă. Și ambele ne vor aduce distrugeri imense. Înțelegând toate acestea și, în același timp, realizând că nu trebuie să folosească arme nucleare, Putin continuă să blufeze”, a rezumat Alexandru Kraev.

Sursa FREEDOM

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button