Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Rusia s-ar putea să se pregătească să-l lichideze pe bucătarul lui Putin: fondatorul companiei militare Wagner – VIDEO

Este posibil ca Kremlinul să pregătească terenul pentru lichidarea lui Evhen Prigozhin, fondatorul companiei militare private Wagner. Viktor Yahun, o personalitate militară și publică, general-maior al SBU și vicepreședinte al SBU (2014-2015), a împărtășit această opinie în direct la postul de televiziune FREEDOM TV, comentând declarația secretarului de presă al lui Putin, Peskov, cu privire la o presupusă tentativă de asasinare a lui Prigozhin de către serviciile speciale ucrainene.

Invitatul în direct subliniază că, legând-o de un ipotetic atentat asupra fondatorului Wagner, Peskov a amintit-o pe fiica ideologului Kremlinului, Dugin, a cărui moarte a lăsat multe întrebări.

„Încă nu este clar ce s-a întâmplat acolo. Știți, când arată o mașină care a ars complet, iar a doua zi arată un cadavru pe care focul nici măcar nu l-a atins. Ori este o marionetă, ori este un lucru de neînțeles. Cine este Dugina? Trebuie să fi fost o revelație pentru publicul ucrainean când am văzut tot acest circ în jurul acestei explozii”, comentează Jagun.

El nu exclude faptul că se pregătește ceva similar în ceea ce-l privește pe Prigojin și că în spatele acestui lucru se află forțele care sunt acum în conflict cu fondatorii Wagner.

„În primul rând, este vorba de Ministerul Apărării [rus]. Iar în spatele ei se află o structură de putere foarte puternică, care a fost observată în mod repetat în acțiuni de putere chiar și în străinătate. Acesta este serviciul de informații militare, care se numește acum Direcția principală a Statului Major General. Dar cu toții o cunoaștem sub numele de GRU – Direcția Generală de Informații. Ei sunt primii la care el [Prigojin] a trecut cu ambițiile sale. Cel de-al doilea este FSB, unde există și acum o mulțime de întrebări. Ei sunt preocupați în special de chestiunea PR și de îndepărtarea unor reprezentanți FSB de la troacele lor de hrănire, în primul rând în teritoriile ocupate”, a explicat fostul vicepreședinte al SBU.

În plus, Yagun a precizat că Prigozhin a devenit extrem de toxic după ce SUA a declarat PMC Wagner drept grup criminal transnațional.

„Un astfel de moment nu foarte interesant pentru Prigojin… Poate că prin Peskov Putin încearcă să pregătească cumva terenul, totul poate fi. Dar mi se pare că, cel mai probabil, este vorba de o pregătire pentru o eventuală eliminare a acestui personaj. Cine are nevoie de un om care se află pe lista de sancțiuni a Statelor Unite?”, a spus invitatul.

Potrivit acestuia, Prigozhin și-a îndeplinit sarcina pentru Kremlin, în special prin eliminarea a aproximativ 40 de mii de prizonieri în luptele împotriva Ucrainei. Restul, potrivit invitatului din direct, va merge la alte „PMC-uri” rusești, care sunt din ce în ce mai multe.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button