Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Șeful NATO vrea legături mai strânse cu Japonia pentru a apăra democrația

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în Japonia în cadrul turneului său în Asia de Est, a declarat că „securitatea noastră este strâns interconectată” și a făcut apel la întărirea legăturilor cu Japonia, în contextul în care războiul Rusiei în Ucraina ridică pericole la nivel global și arată că democrațiile au nevoie de parteneriate mai puternice.

Japonia s-a alăturat rapid sancțiunilor economice conduse de SUA împotriva războiului Rusiei în Ucraina și a oferit ajutor umanitar și echipamente de apărare necombattive pentru ucraineni.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a tras un semnal de alarmă că agresiunea Rusiei în Europa s-ar putea întâmpla în Asia, unde cresc îngrijorările legate de China, care se afirmă deja, și de escaladarea tensiunilor în apropierea Taiwanului. De asemenea, Japonia a intensificat semnificativ legăturile cu NATO în ultima vreme.

„Războiul din Ucraina demonstrează, de asemenea, că securitatea noastră este strâns interconectată”, a declarat Stoltenberg în timpul vizitei sale la baza aeriană Iruma, la nord de Tokyo, unde și-a început marți vizita în Japonia, după ce a sosit luni târziu din Coreea de Sud.

„Dacă președintele (Vladimir) Putin va câștiga în Ucraina, va fi o tragedie pentru ucraineni, dar va fi, de asemenea, un mesaj foarte periculos pentru liderii autoritari din întreaga lume, pentru că atunci mesajul va fi că atunci când folosesc forța militară își pot atinge obiectivele”, a spus el. „Așa că războiul din Ucraina contează pentru noi toți”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button