Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

UE dă dreptate OMV: România mai pierde o bătălie cu austriecii. Care-i taxa de solidaritate în Austria

Comisia Europeană dă dreptate OMV în disputa cu autoritățile de la București. Forul european a transmis că OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate în România.

„Codurile CAEN citate în Ordonanța de Guvern respectă activitățile prevazute în regulament. Al treilea punct pe care îl întrebase Ministerul de Finanțe era despre comercializare produselor finite, dacă poate să fie trecută în cifra de afaceri, însă aici este nevoie de o întâlnire cu Guvernul”, mai precizează surse apropiate de dosar, citate de capital.ro.

Ministerul Finanțelor a cerut Comisiei Europene clarificări în privința regulamentului european transpus în legislația naţională, prin ordonanţa adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuţiei de solidaritate, o suprataxă asupra companiilor din sectoarele petrol, gaze şi cărbune. Clarificările au vizat modul în care este calculată această taxă, inclusiv din perspectiva cifrei de afaceri.

Solicitarea a venit la scurt timp după ce OMV Petrom a anunţat că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, condiţie prevăzută atât în regulamentul european, cât şi în ordonanţa care viza implementarea în legislaţia autohtonă.

Președintele ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat că au început verificările asupra modului în care este calculată cifra de afaceri, nu numai a companiei OMV Petrom, ci a tuturor companiilor vizate de OUG 186, precizând că nu are nicio legătură activitatea OMV Petrom din România cu cea din Austria

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button