Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Austria expulzează patru diplomați ruși din cauza unor suspiciuni de spionaj

Ministerul austriac de Externe a anunțat că expulzează patru diplomați ruși din Viena pentru activități în favoarea serviciilor de informații.

Ministerul a precizat într-o declarație, potrivit European Pravda.

„Doi diplomați ai ambasadei Rusiei au comis acțiuni incompatibile cu statutul lor diplomatic. Prin urmare, aceștia au fost declarați persona non grata în conformitate cu articolul 9 din Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice”, se arată în comunicat.

„Doi diplomați ai Misiunii Permanente a Rusiei la ONU au comis acte incompatibile cu Acordul de sediu. De asemenea, aceștia trebuie să părăsească teritoriul Republicii Austria”, a precizat Ministerul de Externe.

Cei patru diplomați ruși trebuie să părăsească teritoriul austriac în termen de cel mult o săptămână, adică până la 8 februarie.

După cum s-a raportat, președintele austriac Alexander Van der Bellen a sosit în Ucraina la 1 februarie. Acesta a vizitat Bucureștiul și s-a întâlnit cu președintele Volodymyr Zelenskyy, a înmânat generatoare și a anunțat alocarea a 5 milioane de euro pentru refacerea infrastructurii energetice afectate.

În urma întâlnirii cu președintele austriac, Zelenskyy a făcut apel la întreprinderile austriece să renunțe la cooperarea cu Rusia, țară agresoare, și să o înceapă cu Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button