Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Bucureștiul anunță un nou format de întâlnire a miniștrilor de externe din Republica Moldova, România și Ucraina

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a anunțat organizarea unei noi reuniuni la nivelul miniștrilor de externe din România, Ucraina și Republica Moldova, care va avea loc în februarie 2023.

Declarația lui Aurescu după reuniunea miniștrilor de Externe din G7

În cadrul reuniunii G7+, ministrul român de externe „a subliniat situația specială a Republicii Moldova, care se confruntă cu o criză energetică profundă cauzată de limitări în disponibilitatea și accesul la resurse”.

„Ministrul român de externe a pledat pentru soluții durabile, mai structurate și permanente la provocările actuale cu care se confruntă Ucraina și întreaga regiune și a arătat că România va continua să sprijine în mod constant Ucraina și cetățenii săi, în cooperare cu toți partenerii care împărtășesc aceeași viziune și obiective”, a precizat partea română.

Reamintim că, în septembrie 2022, miniștrii afacerilor externe din Republica Moldova, România și Ucraina – Nicu Popescu, Bogdan Aurescu și Dumitru Culeba – au anunțat lansarea unui nou format trilateral de cooperare.

Prima reuniune a miniștrilor în acest format a avut loc la Odesa. A fost prima în istoria relațiilor trilaterale dintre Ucraina, Republica Moldova și România.

Într-un comunicat comun, miniștrii de externe și-au confirmat sprijinul pentru Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei, au condamnat agresiunea și provocările rusești și au asistat Kievul și Chișinăul pe calea integrării europene.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button