Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Spania și separatiștii catalani contestă decizia UE

Instanța supremă a Uniunii Europene a emis marți o decizie care permite Spaniei să facă o nouă încercare de a solicita extrădarea unui fost politician separatist catalan care locuiește la Bruxelles.

Însă Curtea de Justiție a UE a introdus mai multe avertismente care nu ajută prea mult la clarificarea a ceea ce va urma într-o saga juridică și diplomatică care durează de cinci ani și care nu dă semne că se va încheia prea curând.

Spania a încercat fără succes să determine Belgia să îl predea pe fostul membru al guvernului catalan Lluís Puig de când acesta și fostul președinte regional catalan Carles Puigdemont au fugit din Barcelona împreună cu alte cohorte, în urma ofertei lor ilegale de secesiune a regiunii spaniole Catalonia din 2017.

Instanțele belgiene și-au justificat refuzurile repetate prin faptul că au fost de acord cu Puig că Curtea Supremă a Spaniei, care a solicitat extrădarea sa, nu are jurisdicție – susținând în schimb că o instanță inferioară din Catalonia ar trebui să se ocupe de caz – și că acesta nu ar avea parte de un proces echitabil.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button