Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

SUA nu exclude posibilitatea unor lovituri împotriva Iranului

SUA iau în considerare toate opțiunile pentru a împiedica Iranul să obțină arme nucleare.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat acest lucru într-un interviu acordat Al Arabiya.

El a subliniat că președintele SUA, Joe Biden, a remarcat determinarea sa de a împiedica Iranul să obțină arme nucleare. Blinken a declarat că SUA sunt pregătite să ia în considerare „orice posibilitate” pentru a împiedica Iranul să obțină o armă nucleară.

„Diplomația nu se dă niciodată uitării. Dar președintele Biden a precizat, de asemenea, că suntem hotărâți să împiedicăm Iranul să obțină o armă nucleară, iar toate opțiunile rămân pe masă pentru a ne asigura că acest lucru nu se va întâmpla”, a spus el, întrebat despre opțiunea militară.

Cu toate acestea, Blinken a subliniat că cea mai bună cale rămâne cea diplomatică

Secretarul de stat a declarat că Iranul a avut o șansă de a reveni la acordul nuclear internațional, dar a refuzat-o.

Negocierile pentru restabilirea acordului nuclear de la Viena din 2015 dintre Iran și Occident au rămas în impas de luni de zile. Diplomații spun că Teheranul a blocat acordul cu puțin timp înainte de a fi încheiat. Reprimarea brutală a protestelor recente din Iran a zdruncinat, de asemenea, încrederea în discuții. UE a condamnat acțiunile aparatului de securitate iranian și a impus noi sancțiuni mai dure.

După ce SUA, conduse de Donald Trump, s-au retras din acordul nuclear cu Iranul în 2018, Teheranul a încetat să mai respecte restricțiile convenite în cadrul tratatului și a refuzat accesul inspectorilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA). În prezent, Iranul îmbogățește uraniul până la o puritate de 60%. Potrivit AIEA, această cifră nu este cu mult sub nivelul de 90% necesar pentru armele nucleare. Iranul susține că își folosește programul nuclear exclusiv în scopuri civile.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button