ANCHETE

800 de elevi din Călărași au primit mâncare expirată la școală

Este revoltă în rândul părinților din Călărași, după ce copii acestora ar fi mâncat mâncare expirată. Mai mult, presa locală a scos la iveală faptul că mâncare ar fi fost livrată de un producător de lenjerie intimă.

800 de elevi din comuna Borcea, județul Călărași, ar fi primit potrivit etichetei, ciorbă gătită și livrată în data de 31 ianuarie 2023. Însă, data de expirare etichetată pe aceeași cutie era însă 1 ianuarie 2023.

La vederea preparatelor de carne, care ar fi avut un aspect neplăcut, părinții au sesizat autoritățile.

”Porția de mâncare era compusă dintr-un orez cu o pulpiță de pui, aproape în putrefacție, nici câinele nu a mâncat.” a povestit tatăl unui preșcolar, citat de presa locală.

Presa locală relatează că, hrana elevilor ar fi livrată de o societate comercială care are la bază producerea de lenjerie intimă.

Datele obținute din surse publice arată că societatea care a câștigat contractul avea, în anul 2021, un număr de 3 angajați încadrați cu forme legale.

Valoarea contractului era de aproape 20.000 de euro și ar fi fost obținut prin achiziție directă, fără licitație publică.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, cât și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Călărași au fost sesizate în acest sens.

Deocamdată, reprezentanții primăriei nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere. 

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button