Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Papa se îndreaptă spre Sudanul de Sud pentru a îndemna la pace în timp ce luptele ucid 27 de persoane

Papa Francisc a deschis vineri cea de-a doua și ultima etapă a pelerinajului său african, îndreptându-se spre Sudanul de Sud, în speranța de a încuraja procesul de pace blocat în această țară tânără și de a atrage atenția internațională asupra luptelor continue și a agravării crizei umanitare.

Francisc a avut o ultimă întâlnire vineri la Kinshasa cu episcopii din Congo înainte de a zbura spre capitala Sudanului de Sud, Juba. Acolo, el se va alătura arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, și moderatorului Bisericii Scoției, reverendul Iain Greenshields, într-un nou impuls ecumenic pentru pace.

Împreună, cei trei reprezintă conducerea religioasă a acestei țări majoritar creștine, cea mai tânără din lume, care și-a câștigat independența față de Sudanul majoritar musulman în 2011, dar care a fost afectată de război civil și conflicte. Liderii creștini își propun să lanseze un apel comun către liderii politici din Sudanul de Sud să lase deoparte diferendele și să lucreze pentru binele poporului lor.

Luptele continue, inclusiv atacurile din această săptămână în sudul țării care au ucis 27 de persoane, au provocat strămutarea a aproximativ 2 milioane de persoane și au împiedicat punerea în aplicare a unui acord de pace din 2018, dar locuitorii au declarat că sosirea lui Francisc în prima vizită papală din istorie în Sudanul de Sud le-a dat speranță.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button