Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

SUA au pus pe lista neagră șapte companii iraniene care ajută Rusia cu drone

Departamentul american al Comerțului a impus noi restricții asupra a șapte entități iraniene din cauza producției de drone, pe care Rusia le folosește pentru atacuri împotriva Ucrainei, citând Reuters.

SUA impun sancțiuni companiilor iraniene implicate în dezvoltarea de drone și rachete balistice
Societățile și instituțiile din Iran au fost incluse pe lista de control al exporturilor din SUA ca desfășurând activități care contravin intereselor de securitate națională și de politică externă ale SUA.

Unele dintre companiile de pe listă sunt asociate cu organizația militară a regimului iranian, Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice.

Sancțiunile Departamentului de Comerț al SUA impun ca orice furnizor al acestor entități să dețină licențele corespunzătoare pentru furnizarea de bunuri și tehnologie. În același timp, este probabil ca licențele să fie eliberate doar pentru furnizarea de alimente și medicamente.

SUA caută să împiedice producția de drone de către Iran
Se știe că Rusia folosește în Ucraina, din vara anului 2022, drone Shahed, de fabricație iraniană, pe care le numește „Geranium”, o dezvoltare proprie. În ciuda afirmațiilor Kievului și ale Occidentului, Iranul a negat în mod repetat că ajută Federația Rusă cu arme – dar a recunoscut deja că a predat dronele înainte de o invazie la scară largă.

De atunci, SUA și alte țări occidentale au impus în mod constant sancțiuni împotriva companiilor iraniene și a persoanelor implicate în fabricarea de drone și în furnizarea acestora către Rusia.

De exemplu, în noiembrie, SUA au impus sancțiuni suplimentare împotriva persoanelor și entităților implicate în producția sau transferul de drone iraniene către Rusia, iar în decembrie, de asemenea, împotriva entităților rusești pentru implicarea lor în achiziționarea ilegală de drone din Iran și utilizarea lor în războiul din Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button