Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Vedeta pop pedofilă Gary Glitter a fost eliberată din închisoare

Fostul star pop Gary Glitter, care a căzut în dizgrație, a fost eliberat din închisoare după ce a ispășit jumătate din pedeapsa de 16 ani de închisoare.

Glitter, în vârstă de 78 de ani, al cărui nume real este Paul Gadd, a fost condamnat în 2015 pentru tentativă de viol, patru capete de acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri și unul pentru că a făcut sex cu o fată sub 13 ani.

El a fost una dintre cele mai mari vedete muzicale ale anilor 1970.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Justiției a declarat pentru BBC că Gadd va fi monitorizat îndeaproape de poliție.

Gadd se afla în culmea gloriei când a atacat două fete de 12 și 13 ani după ce le-a invitat în culise în cabina sa.

Cea mai tânără victimă a sa avea mai puțin de 10 ani când s-a strecurat în patul ei și a încercat să o violeze în 1975.

După ce a primit o condamnare pe termen fix, a fost eliberat automat la jumătatea perioadei de detenție.

Gary Glitter a fost condamnat la 16 ani de închisoare
La momentul pronunțării sentinței, judecătorul Alistair McCreath a declarat că nu a găsit „nicio dovadă reală că” Gadd și-a ispășit crimele.

El a descris abuzul lui Gadd asupra unei fete sub 10 ani ca fiind „îngrozitor” și a spus: „Este greu de exagerat depravarea acestui comportament îngrozitor”.

„Le-ați făcut tuturor un rău real și de durată și nu ați făcut acest lucru pentru niciun alt motiv decât pentru a obține o satisfacție sexuală pentru dvs. de un tip total nepotrivit”, a spus judecătorul McCreath.

Gadd a negat acuzațiile împotriva sa, dar a fost găsit vinovat după un proces care a durat trei săptămâni.


Acuzațiile care au dus la încarcerarea lui Gadd au ieșit la iveală atunci când acesta a devenit prima persoană arestată în cadrul Operațiunii Yewtree – investigația lansată de Poliția metropolitană în 2012 în urma scandalului Jimmy Savile.

Inspectorul Michael Orchard, de la Operațiunea Yewtree, a declarat că Gadd a fost un „prădător sexual obișnuit care a profitat de statutul de vedetă care i-a fost acordat”.

Gadd, care cânta sub numele de Gary Glitter, a fost una dintre cele mai mari vedete glam rock din Marea Britanie în anii 1970, cu trei numere unu în Marea Britanie, inclusiv I’m the Leader of the Gang (I’m!).

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button