Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Un român a aruncat în aer peste 50 de bancomate din Germania: 5,2 milioane de euro pagube produse

Un român a fost arestat alături de alte opt persoane, într-o anchetă internațională privind jafuri cu explozivi la peste 50 de bancomate din Germania. Interesant este că pagubele produse au fost mai mari decât sumele jefuite, de 5,2 milioane de euro. 

Poliţiile din Germania, Ţările de Jos şi Belgia au efectuat percheziţii la 16 adrese şi au arestat nouă persoane în cadrul unei anchete cu privire la o serie de jafuri cu explozivi de la bancomate, prin care banda respectivă a furat 5,2 milioane de euro.

Bancomate din landurile german Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost ţinta a peste 50 de atacuri începând din noiembrie 2021, a precizat poliţia din München.

În urma percheziţiilor au fost arestaţi nouă bărbaţi, cu vârste între 25 şi 41 de ani, cu cetăţenie olandeză, marocană, turcă, afgană sau română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia. Trei complici sunt căutaţi în continuare.

Pagubele de 6,5 milioane de euro, mai mari decât suma de 5,2 milioane euro jefuită

”În plus, au fost găsite pregătite nouă pachete cu explozivi”, a indicat şeful operaţiunii de poliţie, Jürgen Harle, din cadrul forţelor bavareze.

”Făptaşii şi-au croit drum în mod necugetat spre bani, riscând vieţile unor oameni nevinovaţi şi distrugând clădiri”, a spus ministrul de interne din Baden-Württemberg, Thomas Strobl.

El a remarcat că pagubele provocate proprietăţilor – în jur de 6,5 milioane de euro – sunt mai mari decât sumele jefuite de infractori.

Spărgătorii de bancomate urmează, de obicei, același tipar: Vin cu mașini furate, rapide, întotdeauna la primele ore ale dimineții, între orele două și patru. Aceștia spionează dinainte țintele potrivite. Un criteriu important este proximitatea față de o autostradă. Pentru a arunca în aer bancomatele, infractorii folosesc acum în principal explozibili fixi, de obicei fabricați de ei înșiși. Cu câteva excepții, hoții au renunțat la gaz: Umplerea bancomatului durează relativ mult timp, iar aprinderea acestuia este mai periculoasă decât utilizarea de explozibili. După explozie, infractorii iau casetele cu bani și fug. O astfel de operațiune durează doar câteva minute. În momentul în care poliția ajunge la fața locului, făptașii au dispărut de mult.

Sursa: Agerpres

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button