LIFESTYLE

12 lucruri care ne fac fericiți

Întotdeauna se pare că suntem pe cale să trăim o viață fericită. Trebuie doar să o cumperi, să o realizezi și să economisești pentru ea. Cine a crezut că fericirea trebuie să se învețe? Că trebuie să înțelegi multe lucruri complicate pentru a realiza că fericirea este întotdeauna simplă.

 1. Exprimă-ți recunoștința
  Atunci când apreciem ceea ce avem, ridicăm ratingul acestor lucruri și le învelim cu energia noastră pozitivă. În această stare, aceste lucruri atrag și mai mult din același lucru și ne dau înapoi un sentiment îmbunătățit. Cu alte cuvinte, aprecierea pentru ceea ce ai deja se transformă într-un sentiment mai profund – un sentiment de fericire. Nici măcar nu trebuie să cumpărați ceva pentru a face acest lucru. Este incredibil, dar funcționează. Este puțin probabil să fim fericiți dacă nu suntem recunoscători pentru ceea ce avem.
 2. Dezvoltarea optimismului
  Astfel de oameni sunt capabili să își genereze propriul optimism. Indiferent de situație. Este important să acceptăm faptul că eșecul este doar o oportunitate de a crește și de a învăța o nouă lecție de viață. Nici mai mult, nici mai puțin. Oamenii care gândesc optimist privesc lumea ca pe un spațiu plin de posibilități infinite, mai ales în vremuri dificile. Așa este – mai ales în vremuri dificile.

3: Evitați contemplarea nesfârșită și comparațiile sociale
Compararea noastră cu altcineva poate fi toxică. Dacă suntem „mai buni” decât celălalt, ne dă un sentiment nesănătos de superioritate. Orgoliile noastre se umflă – și nimic bun nu va ieși din asta. Dacă suntem „inferiori”, anulăm toată munca grea pe care am depus-o și negăm toate progresele pe care le-am văzut de-a lungul anilor. Comparația socială nu este deloc sănătoasă de la natură. Dacă merită să te compari cu cineva, compară-te cu tine însuți acum un an.

 1. a face bine
  Orice faptă bună eliberează o încărcătură de serotonină în creier. Serotonina are efecte magice – atât pentru sănătate, cât și pentru sentimentul de fericire. A face o donație pentru a ajuta pe cineva este o modalitate puternică de a simți căldură interioară și armonie. Și nu doar pentru tine, ci și pentru cei care asistă la acest act. Minunat, nu-i așa? Apropo, producția de serotonină este, de asemenea, manipulată de antidepresive. Doar că într-un mod mai puțin sănătos și mai puțin eficient.
 2. Cultivați relațiile sociale
  Cei mai fericiți oameni de pe planetă apreciază relațiile profunde și satisfăcătoare. Știați că studiile arată că rata mortalității oamenilor se dublează atunci când se simt singuri? Nimic nu se compară cu sentimentele calde pe care le simțim atunci când suntem alături de cei dragi cu care putem împărtăși totul. Simțim că facem parte din ceva mai semnificativ decât existența noastră singuratică.
 3. Dezvoltarea unei strategii pentru a face față stresului
  Reacția ta la cele mai stresante momente este cea care îți formează caracterul. Adversitatea se întâmplă – este inevitabilă. Este greu să găsești soluții creative în astfel de momente. De aceea, este de mare ajutor să ai un stoc de strategii testate și verificate pentru astfel de ocazii. Mai bine o scăpare a limbii decât o panică incontrolabilă.
 4. Învățați să iertați
  Ascunderea sau, mai rău, cultivarea sentimentelor de ură este pur și simplu rea pentru bunăstarea ta interioară. Mintea noastră nu cunoaște diferența dintre sentimentele din trecut și cele din prezent. Atunci când urăști pe cineva și te gândești constant la el, aceste emoții negative îți afectează sistemul imunitar. Îți suge literalmente toată energia.
 5. Creșteți starea de flux
  Fluxul este starea în care ai impresia că timpul s-a oprit. Atunci când ești atât de concentrat pe ceea ce faci încât devii una cu ea. Acțiunile și sentimentele se contopesc. Nu ai chef să mănânci sau să dormi. Sunteți pe deplin implicați. Nimic nu vă distrage atenția sau nu se luptă pentru atenția dumneavoastră.
 6. Bucurați-vă de bucuria vieții
  Fericirea profundă nu poate exista fără încetinire. Uneori trebuie să te oprești complet pentru a te bucura de bucurie. Într-o lume a stimulilor sălbatici și a traficului omniprezent, este ușor să uităm acest lucru. A neglija un moment luminos este egal cu a-l fura. Cele mai simple lucruri din viață pot fi cele mai valoroase, dacă ne amintim să le acordăm atenție.
 7. Dedică-te obiectivelor tale
  Dedicarea sinceră pentru o cauză se traduce în putere nemărginită. Lucrurile magice încep să se întâmple atunci când ne hotărâm să facem tot ce putem pentru a îndeplini o sarcină. Atunci când trăim cu un scop, nu avem de ales decât să transformăm în realitate ceea ce avem în minte. Dimpotrivă, această alegere conștientă și ireversibilă îi face pe oameni mai fericiți, deoarece știu pentru ce trăiesc.
 8. Dezvoltarea spiritualității
  Atunci când practicăm spiritualitatea, recunoaștem că viața înseamnă mai mult decât noi înșine. Renunțăm la ideea prostească că omul este cea mai puternică ființă, iar acest lucru ne permite să ne conectăm cu sursa întregului univers și să facem o legătură cu tot ceea ce există. Unii oameni de succes cred că fac munca la care au fost „chemați” de sus.
 9. Aveți grijă de corpul dumneavoastră
  A avea grijă de corpul tău este crucial pentru cineva care vrea să fie fericit. Energia fizică slabă afectează negativ energia mentală, emoțională și spirituală. Știați că studiile efectuate pe persoane cu depresie clinică au arătat că exercițiile fizice cresc fericirea în același mod în care o fac antidepresivele? Și asta nu e tot. Șase luni mai târziu, persoanele care făceau exerciții fizice erau mai puțin predispuse la recidivă, deoarece dezvoltaseră în paralel un sentiment mai mare de respect de sine și de respect.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button