Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Facturile la căldură vor putea să fie plătite online cu cardul de energie

Beneficiarii ajutorului pentru încălzire vor putea efectua plăţile şi electronic, a anunțat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, aceasta fiind cea de-a treia modalitate la care se poate apela, notează Puterea.

„Ca urmare a observaţiilor şi sugestiilor pe care le-am primit odată cu aprobarea Ordonanţei 166 a venit această solicitare ca aceste plăţi să poată fi făcute şi în platforma electronică şi sistemul informatic pe care îl avem disponibil pentru implementarea mecanismului. Practic, dacă se va aproba Ordonanţa de Urgenţă plăţile online vor putea fi făcute pentru a achita facturile la furnizorii de energie”, a declarat Boloş la începutul şedinţei de Guvern.

Este vorba de o aplicaţia informatică simplă care va presupune încărcarea în platformă a documentelor necesare plăţilor, respectiv cartea de identitate, cardul de energie şi factura doveditoare a datoriei faţă de furnizorul de energie.

Astfel, beneficiarii ajutorului vor avea la dispoziție trei posibilităţi de efectuare a plăţilor, adică prin intermediul oficiilor poştale, prin apelare direct la poştaş şi   plăţi electronice, cel mai probabil, a precizat Boloş.

Cardurile de energie pot fi folosite doar pentru plata facturilor de electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că beneficiarii care folosesc cardul plata altor produse/servicii decât cele pentru care este destinat, se pedepsește cu amendă contravențională între 4.500–6.000 lei. De asemenea, beneficiarilor le este interzis să vândă sau să doneze cardul de energie.

În 2023, românii cu venituri mici vor primi  două tichete de 700 de lei pentru ajutor la plata facturilor în februarie și septembrie.

Lista cu beneficiarii estet întocmită de Ministerul Muncii, iar cardurile sociale vor fi distribuite de Poșta Română.

Actul normativ care urmează să fie adoptat de Guvern vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 166/2022 privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, suportat parţial din fonduri externe nerambursabile.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button