Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Papa Francisc îi sfătuiește pe părinții copiilor homosexuali: „A condamna pe cineva în acest fel este un mare păcat”

Papa Francisc și-a reafirmat recenta declarație împotriva penalizării homosexualității și a reamintit apelurile sale din trecut pentru o mai mare acceptare a persoanelor gay, subliniind o temă proeminentă a pontificatului său.

„Persoanele cu tendințe homosexuale sunt copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu îi iubește. Dumnezeu merge cu ei”, a declarat papa reporterilor care îl însoțeau duminică în zborul său spre Roma din Sudanul de Sud. „A condamna pe cineva în acest fel este un păcat. A incrimina pe cineva pentru tendințe homosexuale este o nedreptate”.

Papa se întorcea dintr-o vizită de șase zile în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud, unde a vorbit cu tărie împotriva violenței și corupției. Cu o săptămână înainte de călătorie, el a criticat sancțiunile penale împotriva actelor homosexuale, care sunt în vigoare în mai multe țări din Africa.

În conferința de presă susținută duminică în timpul zborului, papa a reamintit una dintre cele mai faimoase declarații ale sale, despre preoții homosexuali, în 2013: „Dacă cineva este homosexual și îl caută pe Domnul și are bunăvoință, atunci cine sunt eu să îl judec?”. De asemenea, și-a amintit că a spus în 2018 că părinții copiilor homosexuali nu ar trebui să-i condamne sau să-i dea afară din casă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button