Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Rusia a crescut importurile de petrol în India, dar nu-i va salva economia, potrivit unui expert

India are o poziție neutră în ceea ce privește războiul din Ucraina și are o relație de lungă durată și destul de apropiată cu Rusia încă de pe vremea Uniunii Sovietice, în 1960. Acest lucru a fost declarat astăzi, 6 februarie, în cadrul emisiunii postului de televiziune FREEDOM TV de către Evhen Dobryak, deputat al celei de-a șasea convocări din Ucraina și expert în relații internaționale.

„După prăbușirea Uniunii Sovietice, din 1991 și până astăzi, aproximativ Rusia a vândut arme în valoare de 70 de miliarde de dolari Indiei. Înainte de agresiunea pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, ponderea importurilor de petrol rusesc în India era de numai 3% sau chiar mai puțin. Principalul pilon a fost reprezentat de aprovizionarea cu petrol din Irak și Arabia Saudită, adică din regiunea Orientului Apropiat și Mijlociu. Dar când țările G7 și Uniunea Europeană au renunțat la petrolul rusesc și au impus un plafon la prețurile petrolului, ponderea importurilor de petrol rusesc în India a crescut la 23-28%. Acesta este un procent foarte mare. Adică, de fapt, Federația Rusă a depășit deja Arabia Saudită în ceea ce privește aprovizionarea cu petrol”, a spus Dobryak.

El a adăugat că acest lucru se încadrează în viziunea strategică generală a Uniunii Europene și a Statelor Unite de a reduce veniturile din petrol ale Federației Ruse.

„Un embargo asupra produselor petroliere este în vigoare din 5 februarie – atât Uniunea Europeană, cât și Statele Unite au respins produsele petroliere rusești. India rafinează acest petrol, dar deja produsele petroliere devin indiene și sunt vândute pe piețele externe, în Statele Unite, în Uniunea Europeană, acoperind astfel deficitul care ar fi putut exista. Așa că totul se încadrează în conceptul general”, a spus oaspetele.

Expertul a subliniat că o astfel de schemă nu reprezintă un ajutor pentru Federația Rusă.

„Aceste vânzări la preț redus, care nu acoperă costurile de producție a petrolului, duc la faptul că va exista o reducere drastică a producției de petrol, iar aceasta este deja în curs de desfășurare în Federația Rusă. Punerea la naftalină și oprirea multor sonde, vor exista suspendări sau reduceri ale numărului de rafinării în Federația Rusă – aceasta este o lovitură foarte puternică pentru economia rusă. În acest moment, India pur și simplu cumpără cu reducere orice altceva este posibil. Iar atunci când producția de petrol scade, bineînțeles că va fi mai puțin pe piață. Asta este tot ce trebuie să se întâmple. Prin urmare, nu există niciun ajutor pentru Federația Rusă aici”, a explicat Dobryak.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button