Sosul cremos de ciuperci cu ciuperci este acompaniamentul perfect pentru orice garnitură. Are o aromă delicată, ușoară, precum și o aromă plăcută de ciuperci.
Ingrediente
ciuperci – 250 g
ceapă – 2 buc.
usturoi – 5 căței
smântână – 120 g
apă – 150 ml
nucșoară – un vârf de cuțit
sare
piper negru măcinat
Pregătiți
Se taie ceapa și usturoiul în cubulețe mici.
Se spală și se usucă ciupercile, se taie în jumătăți de inele
Se prăjește ceapa și usturoiul în ulei până se înmoaie
Se adaugă ciupercile și se prăjește până când ciupercile sunt moi
Se toarnă smântâna, apa, sarea, piperul și nucșoara
Se amestecă până la omogenizare
Se fierbe timp de cinci minute, apoi se scoate din cuptor.
Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!