Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

SUA doboară un balon despre care se crede că este un vehicul de spionaj chinezesc – VIDEO

Armata americană a doborât zilele trecute un balon văzut deasupra teritoriului american, despre care se crede că a fost lansat de China în scopuri de spionaj.

După noi consultări și aprobarea președintelui Joe Biden, dispozitivul a fost doborât de o rachetă lansată de un avion de vânătoare deasupra Oceanului Atlantic. Balonul a fost observat pentru prima dată deasupra teritoriului statului Montana, de unde s-a deplasat împreună cu curenții de aer prin tot centrul țării până când a ajuns pe coasta de est.

Pentagonul a ales să nu se grăbească să doboare aparatul pentru ca nicio persoană sau proprietate să nu fie rănită după ce resturile au căzut peste continent.

Înainte de împușcătură, zborurile au fost suspendate pe aeroporturile din apropiere, iar spațiul aerian deasupra zonei a fost parțial închis.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că balonul a fost lansat de China „pentru a monitoriza locații strategice de pe teritoriul american”, iar Biden a ordonat încă de miercuri să se ocupe de vehicul cât mai repede posibil, fără riscuri inutile pentru civili. „Departamentul Apărării a elaborat opțiuni privind modul de doborâre în siguranță a balonului deasupra apelor noastre teritoriale, monitorizând cu atenție traseul și activitățile lor de recunoaștere”, a adăugat el.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button