Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Iranul și Rusia intenționează să construiască o fabrică de drone

Iranul și Rusia doresc să construiască o fabrică în Rusia care ar putea furniza peste 6.000 de drone de concepție iraniană pentru războiul din Ucraina, potrivit The Wall Street Journal.

Potrivit oficialilor, o delegație iraniană la nivel înalt a zburat în Rusia la începutul lunii ianuarie pentru a vizita locul unde urmează să fie construită uzina și pentru a discuta detaliile lansării proiectului. Potrivit acestora, cele două țări încearcă să construiască o dronă mai rapidă, care ar putea crea noi probleme pentru apărarea aeriană a Ucrainei.

Potrivit ziarului, discuțiile s-au transformat în planuri concrete după ce o delegație iraniană a vizitat orașul rusesc Yelabuga la 5 ianuarie. Aceștia au vizitat un sit gol, unde liderii celor două țări intenționează să construiască o nouă fabrică.

Potrivit oficialilor, delegația iraniană a fost condusă de generalul de brigadă Abdollah Mehrabi, șeful Organizației Jihad pentru cercetare și autosuficiență în domeniul forțelor aerospațiale a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, și de Ghassem Damavandian, șeful Quds Aviation Industry din Iran, un producător cheie din domeniul apărării despre care se crede că joacă un rol central în dezvoltarea și construirea de drone în această țară.

Până în prezent, Iranul a furnizat Rusiei în principal așa-numitele drone kamikaze, cunoscute sub numele de Shahed-136, care conțin cantități mici de explozibil care explodează atunci când dronele se prăbușesc pe o țintă.

Rusia a folosit drone pentru a ataca rețelele electrice din Ucraina. De-a lungul timpului, apărarea aeriană ucraineană a reușit să neutralizeze în mare măsură amenințarea reprezentată de drone. Shahed-136 este o dronă cu mișcare lentă și zgomotoasă, cu motoare cu elice, astfel încât este relativ ușor de detectat și doborât.

Acum, potrivit oficialilor, Iranul colaborează cu Rusia pentru a dezvolta Shahed-136, care se așteaptă să fie echipat cu un nou motor care îi va permite să zboare mai repede și mai departe. Noua fabrică va produce drona îmbunătățită. Acest lucru ar putea crea noi probleme pentru Ucraina și pentru alte țări care ar putea deveni ținte pentru drone.

Uzina nu a fost încă construită, astfel încât nu se așteaptă ca linia de producție să aibă un impact imediat asupra echilibrului puterii în Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button