O mâncare excelentă pentru meniurile de prânz. Gustul bogat și aroma strălucitoare a acestei supe nu vor lăsa pe nimeni indiferent.
Aroma cârnaților de vânătoare se potrivește bine cu mazărea.
Ingrediente
mazăre – 1 cană
cartofi – 3 buc.
cârnați de vânătoare – 200 g
apă – 2,5 l
morcov – 1 buc.
ceapă – 1 buc.
frunză de dafin – 1 buc.
piper negru măcinat
sare
ulei vegetal – 3 linguri.
mărar, pătrunjel
Pregătire
Clătiți mazărea sub jet de apă, înmuiați-o în apă rece peste noapte. Se scurge apa, se toarnă apă curată și se fierbe timp de 40 de minute la foc mic.
Pe măsură ce fierbe se va forma o spumă, care trebuie îndepărtată cu o lingură cu fantă sau cu o spumieră.
Se taie ceapa în cuburi mici, se dau morcovii pe răzătoarea grosieră și se prăjesc în ulei vegetal până devin aurii.
Cartofii se curăță de coajă și se taie cubulețe, se pun în mazărea fiartă și se fierb 12 minute.
La sfârșitul fierberii se adaugă ceapa și morcovul prăjite și cârnații tocați, se sărează și se piperă, se pune frunza de dafin.
Se fierbe timp de 3 minute. Se adaugă ierburile, se lasă să stea. Poftă bună!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!