Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
RĂZBOI

Germania, Danemarca, Țările de Jos, Ucraina tancuri Leopard 1

Germania, Danemarca și Olanda au anunțat marți că intenționează să furnizeze Ucrainei cel puțin 100 de tancuri de luptă Leopard 1 recondiționate în următoarele luni, un angajament care vine în contextul în care Kievul anticipează o nouă ofensivă rusă în jurul aniversării invaziei sale.

Anunțul a fost făcut după ce Germania a acceptat luna trecută să permită livrări de tancuri Leopard 2, mai moderne, fabricate în Germania, către Ucraina.

Într-o declarație comună, miniștrii apărării din Danemarca, Germania și Olanda au declarat că livrarea tancurilor mai vechi Leopard 1 face parte dintr-un efort „de a sprijini Ucraina în efortul său de a rezista agresiunii rusești”.

„(Aceasta) va spori în mod semnificativ potențialul militar al Ucrainei pentru restabilirea integrității lor teritoriale încălcate”, au spus ei, adăugând că livrarea va avea loc „în următoarele luni” și va include sprijin logistic și instruire.

Oficialii ucraineni spun că se așteaptă ca forțele rusești să facă o nouă ofensivă în estul și sudul Ucrainei, în timp ce Kremlinul se străduiește să securizeze teritoriul pe care l-a anexat ilegal la sfârșitul lunii septembrie și unde susține că domnia sa este bine primită.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button