Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Președintele ucrainean în vizită la Londra – primele declarații ale lui Zelenski și Sunak (VIDEO)

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy s-a întâlnit astăzi, 8 februarie, la Londra, cu prim-ministrul britanic Rishi Sunak. Acest lucru a fost raportat de Biroul președintelui Ucrainei.

„Sunt foarte încântat să îi urez bun venit prietenului meu, președintele Zelensky, în Marea Britanie. Am avut deja o discuție bună și am discutat mult pe parcursul acestei zile despre cum putem continua să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. Suntem onorați să vă avem aici și dorim să vă susținem”, a spus Rishi Sunak, adresându-se lui Vladimir Zelensky.

La rândul său, președintele Ucrainei și-a exprimat recunoștința față de poporul britanic și, personal, față de Rishi Sunak, pentru sprijinul deplin acordat Ucrainei în lupta sa împotriva agresiunii rusești.

„Vă mulțumesc foarte mult pentru invitație. Este o onoare să mă aflu aici și să aduc această libertate comunității. În primul rând, pentru sprijinul dumneavoastră deosebit din primele zile ale invaziei la scară largă – vă mulțumesc foarte mult. Suntem mândri și avem o relație foarte bună cu domnul Rishi. Iar dialogul, cred, este foarte important pentru securitatea țării noastre și, desigur, pentru securitatea întregii lumi”, a declarat Zelensky.

Potrivit Biroului președintelui, șeful statului ucrainean l-a informat pe premierul britanic cu privire la situația de pe linia frontului și la principalele nevoi ale forțelor armate în materie de armament și echipament militar.

„În timpul întâlnirii, Volodymyr Zelenskyy și Rishi Sunak au discutat despre cooperarea în domeniul apărării și despre întreaga gamă de probleme de pe agenda bilaterală: implementarea formulei de pace, integrarea euro-atlantică a Ucrainei, viitorul sprijin din partea Marii Britanii, posibilitatea implicării părții britanice în reconstrucția postbelică a țării noastre, precum și o serie de alte proiecte promițătoare”, a precizat biroul prezidențial.

Șefii de stat au discutat separat și problema excluderii sportivilor ruși și belaruși de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button