Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia și Siria a depășit 15.000 de morți – Video

Bilanțul victimelor cutremurului catastrofal care a lovit Turcia și Siria a crescut la peste 15.000 de morți, în timp ce alte cadavre au fost scoase dintre dărâmăturile caselor prăbușite în zona afectată, a anunțat joi agenția turcă de gestionare a dezastrelor.

Agenția a declarat că s-a confirmat că 12.391 de persoane au fost ucise în Turcia după cutremurul de luni dimineață și seria de replici, care au dărâmat mii de clădiri în sud-estul Turciei.

De cealaltă parte a graniței, în Siria, alte 2.902 persoane au fost raportate ca fiind ucise.

Echipele de salvare au continuat să scoată oameni în viață din clădirile avariate, dar speranța începea să se stingă pe fondul temperaturilor scăzute la mai bine de trei zile întregi de la producerea cutremurului.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vizitat miercuri provincia Hatay, deosebit de afectată, unde locuitorii au criticat eforturile guvernului, spunând că salvatorii au ajuns cu întârziere.

Erdogan, care se confruntă cu o bătălie dură pentru realegerea în luna mai, a reacționat la frustrarea crescândă recunoscând problemele cu răspunsul de urgență la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 de luni, dar a spus că vremea de iarnă a fost un factor. Cutremurul a distrus, de asemenea, pista aeroportului din Hatay, perturbând și mai mult răspunsul.

„Nu este posibil să fii pregătit pentru un astfel de dezastru”, a declarat Erdogan. „Nu vom lăsa niciun cetățean al nostru neîngrijit”. De asemenea, el a ripostat criticilor, spunând că „oameni dezonorabili” răspândesc „minciuni și calomnii” despre acțiunile guvernului.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button