Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

Bilanțul morților din Turcia și Siria depășește 21.000 de persoane, în timp ce cimitirele sunt pline de doliu

Eforturile de salvare au devenit sumbre joi, când au fost găsiți tot mai puțini supraviețuitori printre dărâmături, la patru zile după ce două cutremure devastatoare au zguduit Turcia și Siria, iar oamenii s-au orientat spre îngroparea morților, care au depășit 21.000 de persoane în ambele țări.

În Turcia, bilanțul victimelor era de 17.674 de morți până joi seara târziu, ora locală, potrivit cifrelor furnizate de vicepreședintele turc Fuat Oktay agenției de presă de stat a țării, Fuat Oktay. Acest număr depășește bilanțul cutremurului devastator din 1999, care a traumatizat națiunea și a schimbat politica turcă pentru decenii. Autoritățile din Siria au raportat 3.377 de morți. Alte mii de persoane au fost rănite în timp ce mii de clădiri s-au prăbușit când cutremurele de luni – cu magnitudinea 7,8 și 7,5 – au lovit granița dintre Siria și Turcia.

Traficul pe drumul spre Adana, Turcia, era plin de mașini funerare care transportau morții la cimitirele pline de doliu. Cadavrele au sosit câte două și trei la rând la cimitirul Kabasakal, deoarece oamenii s-au grăbit să îngroape morții înainte de căderea nopții, în conformitate cu obiceiurile musulmane. Cererea de înmormântare a fost atât de mare încât groparii au început să folosească excavatoare în loc să sape manual, lucrând de la ora 7 dimineața până după apusul soarelui. La fiecare două-trei minute, un alt cadavru era îngropat.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button