Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
CULINAR

Cum să fierbeți rapid fasolea: toate sfaturile și trucurile cunoscute

Cum se înmoaie fasolea înainte de a o fierbe și cum se fierbe rapid dacă nu avem timp să o înmuiem.

Mai întâi de toate, este important să sortați fasolea, nu trebuie să fie veche, fasolea care a stat mai mult de un an, nu va fi moale, cât de mult nu se fierbe. Nu strică să alegeți și să aruncați boabele zbârcite, apoi clătiți boabele sub apă rece.

Cum să înmuiați fasolea înainte de gătit
Fasolea înmuiată se va găti mult mai repede. În timpul înmuierii, oligozaharidele care provoacă gaze excesive în intestine sunt apoi dizolvate parțial. De asemenea, se crede că fasolea înmuiată pierde acidul fitic, care împiedică absorbția zincului, calciului, magneziului și fierului.

Fasolea poate fi înmuiată în apă rece în proporție de unu la cinci. Înmuierea lor în acest mod durează între 12 ore și o zi.

Înmuierea fasolei în apă caldă în aceeași proporție ca și înmuierea în apă rece va fi mult mai rapidă. Metoda fierbinte este disponibilă în două variante – pur și simplu se toarnă apă fierbinte peste fasole, iar cea de-a doua metodă presupune aducerea la fierbere a fasolei timp de câteva minute și apoi înmuierea ei în apă fierbinte.

Cum să gătești fasole fără să înmoi
Se fierbe fasolea fără să se înmoaie ca de obicei. Odată ce apa este fiartă, adăugați bicarbonat de sodiu în ea, literalmente pe vârful unui cuțit. Bicarbonatul de sodiu va reduce timpul de fierbere a fasolei la o oră.
Cea de-a doua metodă constă în adăugarea de apă rece în timpul fierberii fasolei. Luați o oală mare pentru gătit. Se pune pe foc fasolea neîmbibată. De îndată ce apa fierbe, adăugați un pahar de apă rece. Repetați de fiecare dată – în timpul fierberii, adăugați un pahar de apă rece și așa mai departe de patru, cinci ori. În acest fel, fasolea se poate fierbe în 40 de minute.

Cum să gătești fasole într-o oală, multicooker, oală sub presiune, cuptor cu microunde
Într-o oală, umpleți fasolea cu apă, astfel încât să fie complet acoperită. Se fierbe la foc mic, lăsând capacul pe foc, adăugând mai multă apă dacă este necesar.

În multicooker, cel mai bine este să gătiți fasolea în modul „tocană” timp de o oră și jumătate sau mai mult.

Pentru a găti fasolea în oala sub presiune, umpleți oala cu apă, astfel încât să nu fie mai mult de jumătate plină. Se închide cu capacul și se pune la foc mare. Când încep să iasă aburi din supapă, se reduce focul și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Apoi, scoateți oala sub presiune de pe aragaz și lăsați-o neacoperită timp de 20-30 de minute.

Puteți fierbe fasolea rapid în cuptorul cu microunde. Pentru a face acest lucru, turnați fasolea într-un vas de sticlă, turnați apă rece, apoi puneți-o în cuptorul cu microunde timp de 10 minute la putere maximă. După aceea, se amestecă fasolea, se sărează și se pune din nou la fiert timp de 15-20 de minute, până când este complet fiartă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button