Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SĂNĂTATE

Cum să scapi de o răceală persistentă: 4 remedii naturale

Pentru mulți dintre noi, iarna înseamnă o avalanșă de răceli, însoțite de nasul care curge, dureri în gât și slăbiciune. Dacă vă aflați în mijlocul unor dureri de cap supărătoare, nas înfundat și alte simptome clasice ale răcelii, s-ar putea să aveți impresia că acestea vor dura tot sezonul.

Dacă nu reușești să scapi de răceală în timpul sezonului rece, îți sugerăm să folosești remedii naturale.

Bineînțeles, trebuie să vă consultați medicul înainte de a urma aceste recomandări.

Începeți să fredonați
Mugetul în timp ce inspirați și expirați pe nas de 60 până la 120 de ori, de patru ori pe zi, poate elimina nasul înfundat în patru zile, spune un raport de ipoteză medicală. Vibrațiile provocate de zumzet pot crește fluxul de aer între sinusuri și cavitățile nazale, ajutându-vă să vă protejați de infecții.

Încearcă să faci gargară
Mulți medici recomandă gargara cu apă sărată pacienților cu sinuzită, așa că, dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat gargara, nu-i ignorați sfatul. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Family Practice, acesta poate elimina mucusul, bacteriile și resturile pentru a ușura congestia și congestia post-nasală. Pur și simplu fierbeți o cană de apă, apoi adăugați câte o jumătate de linguriță de sare și bicarbonat de sodiu. Se lasă să se răcească și se folosește o sticlă răsturnată pentru a clăti ușor sinusurile de două ori pe zi.

Adăugați turmeric
Un studiu a arătat că administrarea de curcumină, un compus care se găsește în turmeric, de două ori pe zi, a ameliorat simptomele răcelii. Curcuminoidele au proprietăți antiinflamatorii, deoarece pot crește producția de interleukină-10, o substanță a sistemului imunitar care ameliorează inflamația. Dar nu trebuie neapărat să începi să iei un supliment, ceea ce presupune, desigur, consultarea medicului, ci poți să-ți faci singur un „lapte de aur”. Pentru a face acest lucru, amestecați o linguriță de turmeric într-o cană de lapte cald (poate fi lapte de migdale sau de cocos), apoi adăugați scorțișoară, ghimbir și miere după gust.

Inhalați eucaliptul
Un studiu publicat în The Laryngoscope a constatat că, atunci când pacienții care suferă de nas înfundat și de curgere a nasului au luat capsule de cineol de trei ori pe zi, aceștia au raportat o reducere a simptomelor. Cineolul este componenta principală a uleiului de eucalipt, ceea ce înseamnă că mirosul de ulei de eucalipt și adăugarea de eucalipt la dușul dumneavoastră pot ameliora nasul înfundat, datorită capacității naturale a cineolului de a elimina mucusul din căile respiratorii și de a suprima tusea. Așadar, dacă nu sunteți alergic și dacă medicul dumneavoastră aprobă eucaliptul ca remediu pentru nasul care curge, cumpărați ulei de eucalipt și o lampă de aromă și folosiți-le în mod regulat.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button