Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
EXTERNE

ONU se așteaptă la peste 50.000 de victime ale cutremurelor din Turcia și Siria

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Martin Griffiths, se așteaptă ca numărul morților în urma cutremurelor puternice din Turcia și Siria să se dubleze sau chiar mai mult.

La 12 februarie, numărul victimelor depășea 28 de mii. Griffiths se așteaptă ca alte zeci de mii de decese să fie confirmate.

„Cred că este dificil de estimat cu exactitate pentru că trebuie să intrăm sub dărâmături, dar sunt sigur că (numărul) se va dubla sau chiar mai mult… E groaznic. Natura ripostează într-un mod foarte brutal”, a declarat el după o vizită în orașul Kahramanmaras din Turcia, epicentrul primului cutremur.

„Nu am început încă să numărăm numărul morților”, a adăugat el.

Pe 6 februarie, o serie de cutremure puternice au lovit sudul Turciei și nordul Siriei, urmate de sute de replici. Echipele de salvare continuă să caute supraviețuitori.

Atenția autorităților turcești se concentrează acum pe cine este de vină pentru faptul că regiunea predispusă la cutremur nu a făcut pregătirile necesare pentru un dezastru natural. Țara a emis deja mai mult de o sută de mandate de arestare din cauza construcțiilor proaste din zona afectată de cutremur.

Ministerul turc al Justiției a anunțat intenția de a înființa un birou de investigare a infracțiunilor legate de cutremure.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button