Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
MOLDOVA

Rusia vrea să destabilizeze Chișinăul cu ajutorul cecenilor

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat că Rusia plănuiește să organizeze o lovitură de stat în Moldova în viitorul apropiat și a trimis militanți ceceni în Turcia, care ar putea ajunge ulterior la Chișinău.

El a precizat că a fost vorba de un grup cecen care a participat la războiul împotriva Ucrainei în primele zile ale invaziei din februarie 2022.

Este o schimbare de conducere în țară, iar blocul de putere se consolidează cât se poate de mult. Serviciile noastre de informații au avertizat Moldova că Federația Rusă dorește să dea o așa-numită lovitură de stat în viitorul apropiat. Ei sunt foarte conștienți de acest lucru”, a declarat secretarul NSDC.

El a adăugat că Rusia dorește ca Moldova să devină din nou „foarte fierbinte”, pentru a crea un punct de tensiune căruia să i se acorde o atenție maximă.

„Mai mult, pot spune că o parte dintre gunoaiele care s-au aflat pe 24-25-26 februarie ca parte a așa-numitului grup cecen pe teritoriul nostru lucrează acum ca „salvatori” în Turcia. Noi monitorizăm foarte atent această situație pentru a preveni ca acești „salvatori” să ajungă la Chișinău. Le cunoaștem numele, prenumele și patronimele. Ei se află într-o misiune personală din 24 februarie”, a declarat Danilov.

Anterior, s-a raportat că Rusia a trimis în Turcia un asociat al liderului cecen Ramzan Kadîrov și un suspect de crime de război în Ucraina, Daniil Martynov, pentru a ajuta la eforturile de ajutorare a victimelor cutremurului.

La 9 februarie, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a declarat că serviciile de informații au interceptat un plan rusesc de distrugere a situației politice din Moldova prin distrugerea ordinii democratice și preluarea puterii. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a confirmat că a primit această informație din partea Ucrainei.

A doua zi, prim-ministrul moldovean Natalia Gavrilița a anunțat că demisionează.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button