Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Șocant! O femeie a înfometat zeci de cai și de câini. Șapte cai au murit efectiv de foame și de frig

Poliţiştii din Ilfov au deschis dosar penal şi cercetează o femeie pentru ucidere cu intenţie a animalelor, întrucât a ţinut zeci de cai şi câini în condiţii necorespunzătoare, în afara localităţii Nuci. La percheziţii, poliţiştii au găsit 84 de animale – cai şi câini, 7 dintre cabaline fiind decedate. Un alt cal a murit după percheziţii, neputând fi salvat.

”În urma unor informaţii investigativ operative, la data de 2 februarie a.c., poliţiştii Staţiunii Snagov s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere cu intenţie a  animalelor. La data de 3 februarie a.c., cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov”, a transmis, luni, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor Ilfov şi ai Staţiunii Snagov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat o percheziţie la o locaţie aflată în extravilanul satului Nuci din comuna Gruiu, unde o femeie deţinea mai multe cabaline.

”În fapt, în perioada noiembrie 2022 şi până la data efectuării percheziţiei, femeia nu ar fi asigurat condiţiile de bunăstare a animalelor respectiv apă, hrană şi adăpost corespunzător sezonului rece, condiţii necesare supravieţuirii, fapt ce ar fi dus la decesul a 8 exemplare de cabaline. La percheziţii poliţiştii au descoperit 84 de animale, 7 cabaline fiind decedate, iar celelalte  77 de animale, respectiv  36 cabaline, 2 ponei 2 măgari şi 37 de exemplare canine au fost găsite în viaţă”, au mai precizat poliţiştii.

Aceştia au explicat că un alt cal a murit după percheziţii, neputând fi salvat.

”Întrucât animalele se aflau într-o stare de pericol, pentru protejarea acestora, poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor au  emis  ordine de plasare pentru 74 de animale, respectiv 39 de ecvine şi 35 de exemplare canine. Facem precizarea că la faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Ilfov, ai Consiliului Judeţean Ilfov, medici veterinari din cadrul unei  fundaţii de profil şi reprezentanţii unui adăpost pentru cai”, au mai precizat poliţiştii.

Sursa Stiripesurse

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button