Cea mai reușită marinadă pentru pui este cea cu miere. Aceasta va conferi cărnii de pui o aromă și un gust suculent, unic și o va face moale și fragedă. Un astfel de fel de mâncare este potrivit pentru o masă festivă sau poate fi pur și simplu servit la o cină de familie.
Fileurile de pui sunt prăjite până devin crocante, cu adaos de usturoi, miere, sos de soia. Ca rezultat, bucățile de carne sunt acoperite de o glazură cu o aromă dulce-sărată și o aromă extraordinară.
Ingrediente
file de pui – 500 g
albuș de ou – 1 buc
amidon – 50 g
sos de soia – 40 g
usturoi – 2 căței
ulei de susan – 1 lingură.
piper negru
ghimbir – 6 g
Ingrediente pentru sosul de miere
miere – 40 g
ketchup – 40 g
ulei de susan – 1 lingură.
apă – 50 ml
suc de lămâie – 10 ml
sos de soia – 2 linguri.
usturoi – 2 căței
ghimbir, paprika – după gust
ulei vegetal – pentru prăjire
Pregătire
Se bate albușul de ou, se adaugă sosul, uleiul de susan, piperul negru, usturoiul și ghimbirul rase fin. Se amestecă.
Se taie fileurile de pui în bucăți mici, se pun într-un castron și se toarnă marinada pregătită. Se adaugă amidonul, se amestecă bine și se lasă la marinat timp de o oră.
Se toarnă uleiul vegetal într-o tigaie încinsă, se așază feliile de fileuri într-un singur strat și se prăjesc timp de cinci minute la foc mediu, până când devin aurii.
Se toarnă uleiul de susan, usturoiul și ghimbirul rase fin în tigaie, se prăjește totul ușor, se adaugă ketchup, apă, suc de lămâie, miere, sos de soia, paprika, se amestecă și se fierbe puțin (7 minute). Se amestecă bucățile de fileu în acest sos. Se fierbe carnea la foc mic, amestecând, timp de aproximativ 5 minute (cheia este să se evapore sosul și să permită cărnii să absoarbă cât mai mult din el.
Pofta buna!
Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!