Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Lukoil își bate joc de statul român. A intervenit Fiscul

Rușii de la Lukoil au uitat să plătească statului român impozite în valoare de 50 de milioane de lei.

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești a emis o decizia de impunere diviziei de trading a Lukoil, compania Litasco, cerându-i să plătească impozit suplimentar în valoare de 50.765.701 lei pe profituri obținute în 2021, din operațiuni din România de vânzare de produse petroliere, inclusiv la export, conform unui document Profit.ro.

Litasco a fost fondată în 2000 în Elveția și este compania internațională exclusivă de marketing și comercializare a companiei petroliere Lukoil. Prin aceasta, Lukoil îşi controlează cele mai importante business-uri din România, respectiv reţeaua de benzinării Lukoil şi rafinăria ploieşteană Petrotel de la Ploiești.

Litasco e prescurtarea la LUKOIL International Trading and Supply Company. Biroul corporativ este situat în 3 Rue Kazem-radjavi, Geneva, 1202, Elveția. Compania are 118 angajați. Grupul a înființat birouri suplimentare de tranzacționare și dezvoltare a afacerilor în întreaga lume, extinzându-și raza din Statele Unite până în Europa, Orientul Mijlociu și Asia, gestionând aprovizionarea, marketingul și comercializarea globală de țiței și produse petroliere ale Lukoil.

Conform Profit.ro, Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti (iniţial Sucursala Ploieşti) a fost înfiinţată în România de traderul Lukoil în noiembrie 2020, ca sediu permanent al său, şi a raportat pentru 2021 un profit net de numai circa 250.000 lei, la o cifră de afaceri de 7,2 milioane lei.

Inspectorii ANAF au tras concluzia că Litasco SA Geneva Sucursala Bucureşti, sediul permanent din România al Litasco Geneva, ″a omis înregistrarea în contabilitate şi declararea corespunzătoare a unor operaţiuni desfăşurate în perioada ianuarie-iunie 2021”. Prin urmare, Fiscul a stabilit pentru Litasco Bucureşti o bază de impozitare suplimentară de 317.285.628 lei, pentru care a calculat impozit pe profit de 50.765.701 lei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button