Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ECONOMIE

Ratele din România devin din ce în ce mai agresive: Supraviețuirea este acum un adevărat test

Ratele la credite vor continua să crească şi anul acesta. Veştile nu sunt bune, în special pentru cei cu credite dependente de IRCC deoareceindicele ar putea trece, în aprilie, de pragul de 6%.

Într-un singur an, ratele creditelor dependente de IRCC au crescut cu aproximativ 720 de lei, în contextul în care acest indice a ajuns la 5,71% de la 1,17%/. 

În cazul ROBOR, creșterea este și mai mare, de 815 lei. ROBOR-ul a ajuns în ianuarie 2023 la 7,25%, de la 3,02% în ianuarie 2022.

Analiștii economici susțin că ratele se vor stabiliza, însă vor rămâne o provocare.

„Scumpirea puternică a ratelor este strâns legată de modul în care creşte inflația. Dacă nu vom reuși să oprim avansul prețurilor, mai ales la energie, gaze și carburanți, să ne așteptăm, din păcate, că și costurile de finanțare să crească. Vestea bună este că, din a două parte a anului, inflația se va mai tempera.

Vestea proastă este că ratele vor rămâne la un nivel ridicat cel puțin un an de acum încolo. Pentru mulţi dintre români, va fi un adevărat exercițiu de supraviețuire să își plătească ratele și mă aștept ca mulţi să fie executați silit de bănci și să rămână fără case”, spune analistul economic Adrian Negrescu pentru Antena 3.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button